Η τοποθέτηση στοιχημάτων αποτελεί ένα συχνό χόμπι αρκετών ατόμων. Ο οποιοσδήποτε, αρκεί να είναι πάνω από 18 χρονών, μπορεί να παίξει στοίχημα σε ένα φυσικό σημείο πώλησης ή σε μία διαδικτυακή ιστοσελίδα, όπως η 22Bet, με πάρα πολλές διαφορετικές επιλογές. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι μπορεί ο καθένας να διαμορφώσει τη δομή του στοιχήματος που θα καταθέσει, πολύ συχνά μπορεί να παρατηρηθεί ότι διάφορα συμβάντα εκτός του αγωνιστικού χώρου έχουν επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα.

Κάποια απρόβλεπτα γεγονότα έξω από τον αγωνιστικό χώρο μπορούν να οδηγήσουν σε διαφορετικές εκβάσεις του κάθε αγώνα. Μερικά από αυτά θα μπορούσαν να είναι:

Τραυματισμοί και Απουσίες Παικτών

Επηρεάζουν τα Γεγονότα Εκτός

Δεν είναι καθόλου σπάνιο και απίθανο να παρατηρηθεί η απουσία κάποιου ή κάποιων παικτών από τον αγώνα. Κατά κύριο λόγο, συνήθως κάποιος παίκτης θα τραυματιστεί κατά την διάρκεια της προπόνησης ή της καθημερινής του ζωής εκτός αγωνιστικού πλαισίου. Έτσι δεν θα είναι σε θέση να μπορεί να αγωνιστεί, με αποτέλεσμα να αλλάζει η συνολική δυναμική της ομάδας. Κατ’ επέκταση, αντίστοιχα με το πόσο βασικό ρόλο έχει αυτός ο παίκτης, που απουσιάζει, τόσο περισσότερο θα επηρεαστεί η ομάδα και θα πρέπει να βρει εναλλακτικές λύσεις για να καλυφθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το κενό, που έχει δημιουργηθεί στο σύνολο της ομάδας.

Μεταγραφές Παικτών

Σε διάφορα αθλήματα υπάρχουν ορισμένες χρονικές περίοδοι, στη διάρκεια των οποίων επιτρέπονται οι μεταγραφές παικτών από τη μία σε ομάδα σε μία άλλη. Όταν ένας παίκτης φεύγει από την παλιά του ομάδα και πηγαίνει σε μία νέα ή όταν μία ομάδα φέρνει έναν καινούργιο παίκτη, επηρεάζεται η συνοχή της ομάδας. Ανεξάρτητα από το γεγονός αν μία μεταγραφή αποτελέσει σωστή επιλογή ή όχι, θα χρειαστεί ένα διάστημα, για να φανεί το πως ταιριάζει με την σύνθεση της ομάδας μία νέα προσθήκη ή πως αλλάζει η ομάδα με το να φύγει ένας παίκτης. Με άλλα λόγια, απαιτείται ένα μεταβατικό στάδιο, κατά το οποίο η ομάδα θα έχει μειωμένη απόδοση, προκειμένου να «δέσουν» όλες οι αλλαγές.

Αλλαγές Προπονητών

Επηρεάζουν τα Γεγονότα Εκτός

Πέρα από την επίδραση, που φέρνουν στην ομάδα οι μεταγραφές παικτών, μεγάλο μερίδιο ευθύνης στη σωστή και καλή λειτουργία μιας ομάδας έχει και ο προπονητής. Με κάθε αλλαγή προπονητή, παρατηρούνται μεγάλες διαφορές στη στρατηγική, τακτική και την απόδοση της ομάδας. Για παράδειγμα, στο ποδόσφαιρο κάθε προπονητής έχει και διαφορετικά συστήματα παιχνιδιού, με έμφαση σε διαφορετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Δηλαδή, κάποιοι σχεδιάζουν ένα σύστημα παιχνιδιού με κεντρικό άξονα την επίθεση, ενώ άλλοι προτιμούν ένα πιο αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Έτσι, φαίνεται το πόσο επηρεάζεται η απόδοση μιας ομάδας από τον προπονητή και κατ’ επέκταση η πιθανή έκβαση του αγώνα.

Συμπερασματικά, με βάση τα παραπάνω είναι φανερό ότι τα αποτελέσματα των στοιχημάτων επηρεάζονται άμεσα και σε μεγάλο βαθμό από εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που έχουν παρατηρηθεί γεγονότα εκτός του αγωνιστικού χώρου να έχουν επίδραση στην τελική έκβαση ενός αγώνα και στη συνέχεια στο στοίχημα. Έτσι, θα ήταν καλό για τους στοιχιματιστές να μελετούν αυτούς τους παράγοντες πριν αποφασίσουν και να ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις πριν την τελική τοποθέτηση ενός στοιχήματος.