Ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους στοιχημάτων είναι το over / under, το οποίο αναφέρεται στο άθροισμα των γκολ ή των πόντων, που θα σημειωθούν σε έναν αθλητικό αγώνα. Τα over-under στοιχήματα είναι τόσο συνδεδεμένα με τον αθλητικό στοιχηματισμό, που σίγουρα θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα άθλημα, που να μην προσφέρει κάποια τέτοια αγορά. Όλες οι μεγαλες διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες, όπως η 20 Bet, διαθέτουν πληθώρα επιλογών για τα δημοφιλή αθλήματα: το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το μπέιζμπολ, το ράγκμπι και το χόκεϊ. Επίσης, οι παίκτες μπορούν να βρουν over-under αποδόσεις για το τένις, το γκολφ, ακόμα και τις μικτές πολεμικές τέχνες.

Τι Είναι το Στοίχημα Over – Under; 

Κατά τη διάρκεια του over / under, ο παίκτης προβλέπει αν ο συνολικός αριθμός των γκολ ή των πόντων του αγώνα θα είναι πάνω ή κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο, που ορίζεται από τον bookmaker. Για παράδειγμα, αν κάποιος ποντάρει σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου over μεγαλύτερο από 2.5, τότε κερδίζει εάν τα συνολικά γκολ του αγώνα είναι 3 ή περισσότερα. Αντίστοιχα, αν ένας παίκτης ποντάρει στο under να είναι μικρότερο του 2.5, τότε αυτός κερδίζει αν α αγώνας λήξει με συνολικό αριθμό τερμάτων κάτω από 3.   

Τα Πλεονεκτήματα των Over / Under Στοιχημάτων 

Under Στοιχημάτων

Πάμε, λοιπόν, να δούμε επιγραμματικά τα πλεονεκτήματα του over / under στοιχήματος:

  1. Απλή πρόβλεψη: Κάνετε προβλέψεις μόνο για τον αριθμό των γκολ ή των πόντων, χωρίς να απαιτείται να πετύχετε την έκβαση του αγώνα.
  2. Αυξημένες πιθανότητες: Επειδή κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, μπορεί να σημειωθούν πολλά γκολ ή πόντοι, αυξάνονται οι πιθανότητες για επιτυχημένο στοίχημα, στην περίπτωση του over.  
  3. Ευκολία κατανόησης: Ο τρόπος, που λειτουργεί το σύστημα over/under, είναι απλός και εύκολος, οπότε γίνεται κατανοητός ακόμη και από τους αρχάριους παίκτες.
  4. Εύκολη ανάλυση: Αναλύοντας με απλό τρόπο τα στατιστικά στοιχεία και την απόδοση των ομάδων ή των αθλητών, πριν τοποθετήσετε το στοίχημά σας, μπορείτε πιο εύκολα να πετύχετε τον στόχο σας.  
  5. Εύκολη εύρεση πληροφοριών: Μπορείτε με ευκολία να συλλέξετε πληροφορίες σχετικά με τις αποδόσεις και τις επιδόσεις των ομάδων ή των αθλητών, τόσο σε επίσημες αθλητικές ιστοσελίδες, όσο και σε ανεπίσημα στατιστικά.

Τα Μειονεκτήματα των Over / Under Στοιχημάτων

Under Στοιχημάτων

Δυστυχώς, εκτός από τα πλεονεκτήματα, υπάρχουν και μειονεκτήματα, που πρέπει να ληφθούν υπόψη, αν θέλετε να τοποθετήσετε ένα over / under στοίχημα :

  1. Αβεβαιότητα: Όπως και με κάθε άλλο είδος στοιχήματος, υπάρχει πάντα ένας βαθμός αβεβαιότητας κατά την πρόβλεψη του αποτελέσματος.
  2. Υψηλότερο ρίσκο: Τα στοιχήματα over / under μπορεί να παρουσιάζουν μεγαλύτερο ρίσκο σε σχέση με άλλους τύπους στοιχημάτων.
  3. Υπερβολική εξάρτηση από στατιστικά: Αν είστε εξαρτημένοι σε μεγάλο βαθμό από τα στατιστικά, είναι πιθανόν να παραβλέψετε άλλους παράγοντες, που επηρεάζουν το αποτέλεσμα του αγώνα.
  4. Αποτελέσματα, που επηρεάζονται από καθαρά τυχαίους παράγοντες: Σε αρκετά αθλήματα, όπως το μπάσκετ για παράδειγμα, τα αποτελέσματα του αγώνα είναι δυνατόν να επηρεαστούν από τυχαία γεγονότα, όπως τραυματισμούς, λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών, αποβολές και τον ενθουσιασμό του φίλαθλου κοινού της γηπεδούχου ομάδας.

Τελικά, το over / under είναι ένα δημοφιλές και απλό είδος στοιχήματος, που προσφέρει τόσο πλεονεκτήματα, όσο και μειονεκτήματα στους στοιχηματιστές. Είναι σημαντικό να τα λαμβάνετε υπόψη, πριν καταλήξετε σε αποφάσεις για τα στοιχήματά σας.