Μπαίνοντας σε μία διαδικτυακή στοιχηματική ιστοσελίδα, όπως η  20Bet εμφανίζονται μπροστά σου τόσοι πολλοί διαφορετικοί όροι, που είναι λογικό να πελαγώσει κανείς, ειδικά αν είναι καινούργιος στον χώρο του στοιχήματος. Ένας από αυτούς τους όρους είναι και τα χάντικαπ, που για μερικούς στοιχηματιστές μοιάζουν με κινέζικα. Για αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να τα απλοποιήσουμε στο παρακάτω κείμενο. 

Πράγματι, ο στοιχηματισμός με χάντικαπ μερικές φορές μπορεί να γίνει ιδιαίτερα περίπλοκος, καθώς διαφέρει αρκετά από πολλά άλλα στοιχήματα, που είναι διαθέσιμα σε έναν τυπικό ιστότοπο στοιχημάτων. Το ασιατικό και το ευρωπαϊκό χάντικαπ είναι τα πιο συνηθισμένα είδη στοιχήματος χάντικαπ, που χρησιμοποιούν οι παίκτες. Διαβάζοντας τον παρακάτω οδηγό θα ενημερωθείτε για τον τρόπο λειτουργίας τους, τις διαφορές μεταξύ τους, καθώς και για το πώς μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε για να κερδίσετε στοιχηματίζοντας.  

Διάφορες Ευρωπαϊκού και Ασιατικού Χάντικαπ 

Ευρωπαϊκό Χάντικαπ

Πρακτικά, το ευρωπαϊκό και το ασιατικό χάντικαπ είναι δύο διαφορετικές προσεγγίσεις του ίδιου θέματος. Ας δούμε τις κύριες διαφορές μεταξύ τους:

Ασιατικό Χάντικαπ 

Είναι μία πιο προηγμένη στοιχηματική στρατηγική. Σε αυτό υπάρχουν μόνο δύο πιθανά αποτελέσματα 1 ή 2. Το ασιατικό χάντικαπ δίνει τη δυνατότητα για αποτελεσματα που δεν είναι ουδέτερα, ανακαλύπτοντας την επιστροφή του στοιχήματος. Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε την ισοπαλία ως επιλογή στο στοίχημά σας και αν η αναμέτρηση τελειώσει ισόπαλη, το στοίχημά σας επιστρέφεται. Είναι το λεγόμενο VOID.  

Ευρωπαϊκό Χαντικαπ 

Είναι μία πιο απλή στρατηγική στοιχηματισμού. Σε αυτό υπάρχουν τρία πιθανά αποτελέσματα 1X2. Επίσης, δεν υπάρχει VOID, αλλά η ισοπαλία. Το τελικό αποτέλεσμα υπολογίζεται με τον αριθμό, που υπάρχει μέσα στην παρένθεση δίπλα στην κάθε ομάδα, πχ Manchester United (-1,00) | Ισοπαλία (-1,00) | Liverpool (1.00).

Ανάλογα με το αν έχετε επιλέξει την ομάδα, που πήρε το χάντικαπ ή την ομάδα που έχει μηδέν σκορ, προκύπτει το σκορ, που καθορίζει το αποτέλεσμα του στοιχήματος.

Ασιατικό ή Ευρωπαϊκό Χάντικαπ; 

Ευρωπαϊκό Χάντικαπ

Γενικά το ποιο είδος στοιχήματος επιλέγετε, εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας και τις συνθήκες του αγώνα. Έτσι αρχικά, καλό θα ήταν να κάνετε μία ανάλυση των ομάδων πριν πάρετε μία απόφαση: 

  • σε τι φόρμα βρίσκονται οι βασικοί παίκτες 
  • αν υπάρχουν τραυματισμοί και απουσίες 
  • τα αποτελέσματα προηγούμενων αγώνων κτλ

Πότε να Επιλέξω το Ασιατικό Χάντικαπ; 

Αν θέλετε να πετύχετε μεγαλύτερο κέρδος μακροπρόθεσμα, τότε το ασιατικό χάντικαπ είναι η κατάλληλη περίπτωση. Εκτός από ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, υπάρχουν και οι περιπτώσεις της μισής νίκης ή της επιστροφής χρημάτων, που μειώνουν τη χασούρα.

Επίσης, ενδείκνυται για αγώνες ανάμεσα σε ομάδες παρόμοιας δυναμικής.  

Πότε να Ποντάρω με Ευρωπαϊκό Χάντικαπ;

Προτιμήστε να στοιχηματίσετε με ευρωπαϊκό χάντικαπ, όταν αναμετρώνται δύο ομάδες με μεγάλη διαφορά δυναμικής. Η χαμηλή απόδοση, που δίνουν οι στοιχηματικές στο φαβορί, μπορεί να αυξηθεί κατακόρυφα αν ποντάρετε με ευρωπαϊκό χάντικαπ στο (-1) ή ακόμη και στο (-2) για την πιο ισχυρή ομάδα. 

Επιπρόσθετα, επιλέξτε το ευρωπαϊκό χάντικαπ, αν πιστεύετε ότι μπορείτε να προβλέψετε την ακριβή διαφορά των τερμάτων ανάμεσα στις δύο ομάδες. 

Είναι επιλογές με υψηλό ρίσκο, αλλά και με μεγάλο κέρδος.